Mayak gyeran-Koreanska marinerade knarkägg

Väldigt speciellt namn på dessa ägg. Mayak gyeran betyder knarkägg på koreanska. Äggen är helt enkelt så goda att dom är beroendeframkallande! Det är så mycket mer än bara kokta ägg. En smakexplosion som kommer att förhöja smakerna på den enklaste måltiden.

6 port
6 st ägg
1 dl japansk soja
1 dl vatten
2 msk socker eller honung
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk rostade sesamfrön
Serveringsförslag:
Ramen

Gör såhär:
Lägg äggen i kastrull med kallt vatten. Så fort det börjar koka tar du tiden, äggen ska koka i 6 min för lös äggula. 7 min för en lite mindre lös äggula. Dra direkt bort från värmen och skölj äggen direkt i iskallt vatten, när du har kylt ner äggen helt skalar du dom.

Finhacka salladslök, chili och vitlök. Blanda soja, vatten och honung/socker. Tillsätt chili, salladslök, vitlök och sesamfrön. Vänd ner äggen i marinaden. Ställ i kylen i minst 2 timmar, gärna till nästa dag. Dela äggen i halvor och servera med önskat tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close