Snabba koreanska vitlöksbröd med färskost

Om du har min brödbok så känner du säkert igen dessa läckra vitlöksbröd. Jag har gjort en förenklad variant här och gjort bröden med färdigköpta frallor. Festliga att ställa fram på middagsbordet, både vackra och smarriga. Servera gärna bröden till en god gryta eller soppa. Bröden kan även avnjutas som en aptitretare innan maten.

6 st snabba koreanska vitlöksbröd
6 st ljusa frallor (färdigköpta eller baka egna, recept hittar du HÄR!)
300 g färskost
Riven parmesan
Vitlökssmör:
50 g smör
2 vitlöksklyftor
4 msk finhackad persilja

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg färskosten i en spritspåse. Skär försiktigt fyra djupa snitt tvärs över varje bröd utan att skära helt ner till botten. Spritsa in färskost mellan snitten och mitt i brödet. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesanost över varje bröd. Rosta mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Smält smöret till penslingen och blanda med vitlök och persilja. Pensla bröden direkt när de har kommit ut ur ugnen. Servera gärna nygräddade och varma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close