Peruansk kyckling serverad med aji verde

En lättlagad och mycket god peruansk vardagsrätt där allting tillagas på en plåt. Marinera kycklingen i den smakrika marinaden, gärna över natten om du har tid, precis inna kycklingen ska in i ugnen marinerar du även potatisen lite snabbt och sen skjuts in i ugnen. Såsen som serveras till kycklingen är pricken över i:et! Om du vill göra såsen mild i smaken kan du utan problem ersätta jalapeno med grön paprika.

4 portioner
4 st kycklingklubbor
500 g fast potatis
Marinaden:
2 st pressade lime
3-4 st rivna vitlöksklyftor
0,5 dl japansk soja
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
Ca 1 tsk salt 
2 krm svartpeppar
0,5 dl olivolja

Aji verde (sås till servering):
4-6 st färska jalapeno (justera hetta efter smak, om du vill ha en mild sås kan du ersätta jalapeno med grön paprika)
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk koriander
2 st lime
Ca 1 dl riven parmesan
3 msk majonnäs

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänd kycklingklubborna i marinaden. Om du har tid får du gärna marinera kycklingen i kylen över natten. Om inte är det bara att köra.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg kycklingklubborna på en plåt. Dela potatisarna i halvor och vänd ner dom i marinaden. Lägg potatisarna på plåten med kycklingen. Ringla marinaden över kycklingen och potatisen. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Under tiden kan du förbereda såsen.

Grovhacka jalapeno, koriander och vitlök. Lägg i en mixer, pressa lime över och mixa några varv. Tillsätt riven parmesan, majonnäs och mixa lite snabbt. Servera såsen med kycklingen och potatisen. Enjoy!

Join the Conversation

  1. Albert Hjälm says:

    Vad tror du om att använda rökt paprikapulver till detta? Kände instinktivt att jag ville testa det.

  2. Lizzie says:

    Ser gott ut, ska veganisera den.

  3. Madeleine says:

    Det här var helt fantastiskt! Gjorde såsen på paprika enligt tips och den va helt suverän. Går lika bra att använda marinaden till ett växtbaserat alternativ och låta potatisen ligga i egen form när man som i vår familj har några vegetarianer. Tack för ett underbart recept!

  4. Anonym says:

    Hur funkar det med kycklingbröst istället för kycklingklubba? Någon dom prövat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close