Peruansk kyckling serverad med aji verde

En lättlagad och mycket god peruansk vardagsrätt där allting tillagas på en plåt. Marinera kycklingen i den smakrika marinaden, gärna över natten om du har tid, precis inna kycklingen ska in i ugnen marinerar du även potatisen lite snabbt och sen skjuts in i ugnen. Såsen som serveras till kycklingen är pricken över i:et! Om du vill göra såsen mild i smaken kan du utan problem ersätta jalapeno med grön paprika.

4 portioner
4 st kycklingklubbor
500 g fast potatis
Marinaden:
2 st pressade lime
3-4 st rivna vitlöksklyftor
0,5 dl japansk soja
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
Ca 1 tsk salt 
2 krm svartpeppar
0,5 dl olivolja

Aji verde (sås till servering):
4-6 st färska jalapeno (justera hetta efter smak, om du vill ha en mild sås kan du ersätta jalapeno med grön paprika)
1 vitlöksklyfta
1 knippe färsk koriander
2 st lime
Ca 1 dl riven parmesan
3 msk majonnäs

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Vänd kycklingklubborna i marinaden. Om du har tid får du gärna marinera kycklingen i kylen över natten. Om inte är det bara att köra.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg kycklingklubborna på en plåt. Dela potatisarna i halvor och vänd ner dom i marinaden. Lägg potatisarna på plåten med kycklingen. Ringla marinaden över kycklingen och potatisen. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Under tiden kan du förbereda såsen.

Grovhacka jalapeno, koriander och vitlök. Lägg i en mixer, pressa lime över och mixa några varv. Tillsätt riven parmesan, majonnäs och mixa lite snabbt. Servera såsen med kycklingen och potatisen. Enjoy!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Albert Hjälm says:

    Vad tror du om att använda rökt paprikapulver till detta? Kände instinktivt att jag ville testa det.

  2. Lizzie says:

    Ser gott ut, ska veganisera den.

  3. Madeleine says:

    Det här var helt fantastiskt! Gjorde såsen på paprika enligt tips och den va helt suverän. Går lika bra att använda marinaden till ett växtbaserat alternativ och låta potatisen ligga i egen form när man som i vår familj har några vegetarianer. Tack för ett underbart recept!

  4. Anonym says:

    Hur funkar det med kycklingbröst istället för kycklingklubba? Någon dom prövat?

Lämna ett svar till Lizzie Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close