Kycklingköttbullar i kokosmjölk med smak av Thailand

Saftiga kycklingköttbullar med läckra smaker från Thailand. Jag gör köttbullarna med kycklingfärs men om du föredrar formbar vegofärs eller köttfärs så funkar det förstås lika bra. Servera köttbullarna med ris och njut!

6 port
800 g kycklingfärs (formbar vegfärs eller köttfärs funkar också bra)
2 st salladslökar
3 st vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk fisksås
1 dl panko eller ströbröd
1 st ägg
Salt & svartpeppar
Sesamolja eller rapsolja till stekning
Såsen:
1-2 msk röd currypasta (justera mängd efter smak, ju mer du har i desto starkare sås)
400 g kokosmjölk
1 hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong)
Serveringsförslag:
Jasminris
Lime att pressa över
Koriander, cashewnötter och chili till garnering

Recept på koreanska köttbullar i sötsur sås hittar du HÄR! och vietnamesiska köttbullar HÄR!

Gör såhär:
Finhacka salladslöken, riv ingefära och vitlök. Blanda ihop färsen, ägg, panko, fisksås, salladslök, ingefära, vitlök, salt och svartpeppar. Låt smeten stå och svälla i ca 10 min. Rulla köttbullar och stek gyllene runtom på medelhög värme ca 8 min. Lägg åt sidan.

I samma stekpanna som du stekte köttbullarna i (diska inte ur stekpannan) lägger du lite mer olja och röd curry. Stek curryn under omrörning i ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, smula i buljongen, vänd i köttbullarna och låt såsen puttra utan lock i ca 15 min. Pressa lime över, toppa med cashewnötter, koriander och chili. Servera med ris och njut!

Join the Conversation

  1. Om man har anammas formbara vegfärs behövs väl inte ägg och ströbröd/panko? Det används väl till att binda färsen med, och den här är ju så klibbig och lättformad som den är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close