Bröd/ Pizza/ Polen/ Smörgåsar/Baguetter

Zapiekanka- Varma mackor på polskt vis

Riktigt goda varma mackor på polskt vis. Det här är verkligen en varm macka deluxe som samtidgt är väldigt enkel. Rostad baguette toppad med massa smörstekta champinjoner och riven ost. Zapiekanka toppas gärna med ketchup och salladslök vid servering. I polen är detta mycket populär streetfood. Man kan variera sin zapiekanka och även tillsätta salami eller varför inte byta ut champinjonerna till kantareller. Jag gillar sting så jag bytte ut ketchupen mot sriracha. Urläckert!

6 små portioner
1 stor baguette
300 g färska champinjoner (eller en annan svampsort som tex kantareller)
1 gul lök
25 g smör till stekning + lite extra smör till att bre på baguetterna
Ca 150 g riven ost
Salt & peppar
Garnering:
Ketchup eller sriracha (jag tog sriracha)
Finhackad salladslök eller gräslök
TIPS! Du kan även toppa bröden med salami innan du bakar dem.

Recept på hembakade baguetter hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök och champinjoner i små tärningar. Hetta upp smör och stek löken tills den får lite färg. Vänd i champinjonerna och stek tills de slutar vätska sig och får en fin färg. Smaka av med salt och peppar.

Värm ugnen till 225°. Dela baguetten i 3 delar och dela sedan varje bit i mitten. Bred smör på bröden och lägg på en plåt. Lägg champinjonfyllningen på brödskivorna. Toppa med riven ost. Baka mitt i ugnen i ca 7 min. Toppa med salladslök och srircha eller ketchup. Servera genast!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply