Krispig panerad fisk serverad med ugnsstekt potatis och tartarsås. Magisk kombination! Så gott. Fisken paneras i parmesan som inte bara ger en krispig yta utan en alldeles ljuvlig smak. Recept på en “klassisk” panerad fisk med kall dillsås hittar du HÄR!
6 portioner
Fisken:
6 st djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv. De flesta vita fiskar funkar utmärkt)
1 dl riven parmesan
0,5 dl vetemjöl
1 ägg
2 tsk örtsalt (kan ersättas med 1 tsk salt)
Svartpeppar
Smör och olja till stekning
Tartarsås:
0,75 dl majonnäs
0,5 dl bostongurka
1 msk små kapris (valfritt)
Juice från 0,5 citron
Potatisen:
600 g fast potatis
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt
2 tsk torkad timjan
Olivolja (rapsolja funkar också strålande)
Gör såhär:
Börja med såsen: Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ i kylen.
Gör sedan potatisen: Värm ugnen till 225°, över och udervärme. Skär potatisen i runda skivor (inte allt för tunna) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krossa vitlöken och lägg på plåten med potatisen. Krydda med örtsalt, timjan och ringla slutligen olja över. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min, tills potatisen mjuknar och får en fin yta. Under tiden potatisen tillagas kan du förbereda fisken.
Fisken: Klappa fiskfileerna torra med hushållspapper. Lägg ägg i en skål, krydda med örtsalt och svartpeppar, vispa ägget med en gaffel. Lägg riven parmesan och vetemjöl i separata skålar. Doppa fiskfilen i vetemjöl, sedan ägg och slutligen i parmesan. Hetta upp smör och olja, stek fisken ca 5 min på varje sida på medelvärme.
Servera fisken med tartarsås, ugnsstekt potatis och eventuellt nån sallad, ärtor eller gröna bönor.
Blev jättegott! 🙂
Läckert med dubbel panerad lax
Läckert med dubbel panerad lax