Krämig laxpasta- Middag på 30 min

Krämig laxpasta som görs på nolltid. Jag serverade min pastasås med färsk tagliatelle, parmesan, ruccola, cocktailtomat, balsamico och varma baguetter.  MUMS! Det blev en hit hos alla i familjen.
laxpastalaxpasta

6 portioner krämig laxpasta
500 g lax
100 g färsk spenat, sparris eller ärtor
2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök
2 st vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
2 dl grädde eller mjölk
1 fiskbuljongtärning eller salt
Svartpeppar
1 tsk dijonsenap
1 msk rivet citronskal (endast det gula)
Citronsaft efter smak
Smör eller olja till stekning
TIPS! Du kan utesluta grädde eller mjölk i såsen, de har jag i för att späda ut crème fraichen som är lite tjock. Om du vill lyxa till din pastasås kan du även vända i räkor tillsammans med laxen. Gillar du sting i maten är det gott att strö på chiliflakes vid servering.

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar stek i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg pressar du vitlöken och steker lite till. Häll sedan över crème fraiche, mjölk/grädde, dijonsenap, buljongtärning/salt, svartpeppar och rivet skal från citron, blanda väl. Låt såsen koka upp och puttra i 10 min. Vänd sedan i färsk spenat, ärtor eller sparris, låt koka i 10 min till. Hacka laxen i tärningar och vänd försiktigt ner i såsen, smaksätt med lite citronsaft från färsk citron och låt puttra i 3-5 min. Koka inte laxen mer än nödvändigt, då blir den torr. Servera med pasta, gärna färsk tagliatelle, ruccola och parmesan.
laxpastalaxpastalaxpastalaxpastalaxpasta

Join the Conversation

  1. hanna says:

    Ska de vara laxfile eller rökt lax? Svårt att se på bilderna och receptet? Mvh Hanna

    1. Zeina Author says:

      Det ska vara laxfile 😀

  2. Creme fraiche/mjölken skar sig kan man fortsätta laga o äta ändå?

    1. Zeina Author says:

      Det går bra att fortsätta laga maten 😀

  3. Mariam says:

    Hej,
    Ser jättegott ut, har dock inte dijonsenap. Går det utan senapen ?

    1. Zeina Author says:

      Hej,
      Det funkar bra utan

  4. Hanna says:

    Till hur många personer räknar du 6 portioner? Funderar på att göra detta, till 8 personer nämligen.
    Trevlig blogg! 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej!
      Jag räknar det till 6 personer 😀

  5. Fatima says:

    Den var perfekt som matlåda till en student! Jag hade ris istället för pasta! Du är bäst!

  6. Den här maträtten var fantastisk! Du är så duktig och jag använder mig ofta av dina recept!

  7. Zeinab says:

    Det är den bästa rätten jag lagat tack vare dig och alla jag har bjudit rätten på har älskat rätten! Säger alltid att det är din förtjänst

  8. Cassandra says:

    Hej. Jag har torskfile hemma. Tror du att man kan byta ut laxen mot torsk?

    1. Zeina Author says:

      Funkar alldeles utmärkt.

  9. Pasi Hyyrynen says:

    Tummen upp!

  10. Caroline says:

    Fantastiskt gott

  11. Jennifer says:

    Vad gjorde jag för fel när såsen skar sig 🙁 följde alla steg och gjorde allt i den ordning som står. Påverkade dock inte smaken 🙂 lika gott ändå!

  12. Pernilla says:

    Kan man förbereda till en viss del och laga klart dagen efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close