Smörrebröd är en dansk favorit som finns i olika versioner. Min favorit är med danskt rågbröd, rostbiff, remouladsås och rostad lök. Ljuvligt gott!
Ca 10 st mackor
Gör rostbiff enligt receptet HÄR!
Danskt rågbröd
Remouladsås med curry:
2 dl cremefraiche
1 dl majonäs
0,5 dl bostongurka
1,5 tsk gul curry
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
Ca 2 msk lime- eller citronsaft
Tillsättning till mackan:
Salladsblad, cornichons, paprika, rostad lök, gräslök, apelsin, smör
Recept på räkmackan hittar du HÄR!
Gör såhär:
Blanda ihop remouladsåsen och låt gotta sig i kylen en stund. Skiva rostbiffen tunt. Hacka alla grönsaker. Bre smör på bröden, tillsätt salladsblad, paprikaskiva, apelsinskiva, toppa med rostbiff, remouladsås, rostad lök, gräslök och avsluta med cornichons. Servera direkt eller förvara i kyl fram till servering. Mackan klarar sig fint i kylen några timmar.