Biff Rydberg

Biff Rydberg kan beskrivas som en lyxig variant på pytt i panna. Trots den lyxiga touchen över biff Rydberg så är rätten ganska enkel. Biff, potatis och lök! Jag har även tillsatt lite svamp och det är mest för att det är så himla gott och passar perfekt till rätten, men du kan förstås utesluta det om du vill. Jag har även valt att tillaga potatisen i ugn istället för att steka den, som man traditionellt gör med en biff Rydberg, och det är för att jag tycker att det är mycket smidigare. När potatisen sköter sig själv i ugnen fixar jag resten av ingredienserna. Mums!

4 portioner
600 g ryggbiff, oxfilé eller entrecote
900 g fast potatis
2 gula lökar
200 champinjoner (valfritt)
Smör och rapsolja till stekning
Salt & svartpeppar
Senapskräm:
2 dl grädde
2 msk dijonsenap (eller en annan senapssort som du tycker om)
Serveringsförslag (valfritt):
Saltgurka och persilja
Äggula

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar. Skär köttet i kuber, skiva champinjonerna. Skala och hacka potatisarna i tärningar, skölj potatisarna noga i kallt vatten för att få bort stärkelse. Låt potatisen rinna av i en sil och klappa sedan potatistärningarna torra med hushållspapper.  Lägg grädde och senap i en bunke och vispa grädden fluffig. Lägg senapskrämen i kylen.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper, ringla rapsolja över, strö på salt och tillaga i ugnen i 10 min. Vänd på potatisen efter 10 min och tillaga i ytterligare 10-15 min, tills potatisen mjuknar och får färg. Under tiden kan du tillaga resten av ingredienserna.

Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen tills den mjuknar och slutar vätska sig. Vänd i en klick smör med svampen, krydda med salt, peppar och stek lite till. Lägg åt sidan. Hetta upp smör och lite rapsolja i en stekpanna, stek löken tills den får färg. Lägg löken åt sidan. I samma stekpanna som du stekte löken tillsätter du lite mer olja och smör, vänd i köttet och stek i omgångar tills köttet får färg men gärna är lite rosa i mitten. Krydda med salt och peppar.

Arrangera lök, biff, svamp och kött på ett fat. Garnera med persilja och servera med äggula, senapskräm och saltgurka. Smaklig måltid!

Join the Conversation

 1. Wafa Majeed Rashid says:

  Jag älskar dina recept , de är så perfekta att man aldrig blir besviken. Men jag undrar om köttet på receptet Biff Rydberg blir mör om man bara steker på detta vis som du beskrev i receptet. Ha en trevlig helg

 2. Matmamman Maria says:

  Jag skulle vilja ha tips på billigare kött för biff Rydberg. Så att det blir tillräckligt mört. Vad kan jag ta i stället för ryggbiff, entrecôte eller oxfilé?

  1. Anonym says:

   Högrev funkar bra tycker jag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close