Pasta e lenticchie-Italiensk pastasås med linser

Mustig napolitansk pastasås med gröna linser. Fantastiskt god, mättande och lättlagad sås som passar perfekt att servera med pasta. HÄR! hittar du en annan variant tillagad med röda linser.

4-6 portioner
500 g färska cocktailtomater (kan ersättas med 400 g krossad tomat)
1 gul lök
2 st selleristjälkar
2 st morötter
2-3 st vitlöksklyftor
3 dl gröna linser
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar
2-3 st lagerblad
Salt & peppar
6-7 dl vatten
Olja till stekning
Serveringsförslag:
300 g pasta
Parmesanost
Färsk basilika

Gör såhär:
Hacka lök, morot och selleri i små tärningar. Dela cocktailtomaterna i halvor, hacka vitlök fint. Hetta upp olja och stek lök, morot och selleri tills de mjuknar och får färg. Vänd i tomaterna, vitlöken och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och fräs nån minut. Vänd i linser, smula i buljong och tillsätt hett vatten, lagerblad och blanda. Låt puttra under lock i medelvärme i ca 25-30 min, tills linserna mjuknar. Tillsätt eventuellt mer vatten om det känns för torrt i grytan och låt koka lite till. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, parmesan och basilika.

Join the Conversation

  1. Hej
    Kan man ãrsetta pasta med ris?

  2. Linda Westlund says:

    Å vilka smaker detta var nog den godaste lins rätt jag ätit på länge. Har provat att laga många av dina rätter, jätte gott verkligen. Tack för inspiration och att vi får ta del av dina smaker 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close