Quesadillas med svamp serverade med en läcker ärtröra.
6 portioner
6 st stora tortillabröd
Fyllning:
Ca 700 g svamp (jag har mixat kantareller och skogschampinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 röd paprika
Ca 300 g riven ost
1 påse fajitakrydda eller tacokrydda (ca 28 g)
Salt & svartpeppar
Rapsolja
Serveringsförslag:
Ärtröra- recept HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök och paprika i tärningar. Hacka svampen (inte för små bitar). Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen under omrörning tills den slutar vätska sig. Tillsätt rapsolja och lök. Stek löken tills den får färg. Vänd i kryddorna och stek lite till. Vänd i paprikan och vitlök, fräs allting under omrörning i ca 3-4 min.
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Dela tortillabröden i mitten, lägg sedan i fyllning, riven ost och vik ihop brödet. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla ovansidan med lite rapsolja. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Tills tortillabröden får en fin frasig yta. Servera med ärtröra och njut!