Bowl med ugnsrostad blomkål

Matig och läcker bowl med ugnsrostad blomkål. Perfekt att ta med i matlådan, njuta av till lunch eller middag.

4 port
1 blomkålshuvud
1 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
Juice från en halv citron
2 msk sriracha (kan ersättas med ketchup för mild smak)
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 msk rapsolja
2 tsk örtsalt eller salt
Salladen:
2 dl quinoa
1 frp kokta svarta bönor (á 400 g)
Ca 300 g majs (fryst eller på burk)
1 romansallad
200 g körsbärstomater
0,5 rödlök
Koriander och lime till servering
Serveringsförslag:
Guacamole eller ärtröra

Gör såhär:
Börja med blomkålen. Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Dela blomkålen i buketter och lägg i en bunke. I en skål blandar du vatten och vetemjöl, blanda smeten klumpfri. Tillsätt Sriracha, rapsolja, citron, riven vitlök, salt och paprikapulver. Blanda smeten noga. Häll smeten över blomkålen och blanda noga. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.

Blanda ihop gucamolen eller ärtröran. Hacka sallad, tomat och lök. Skölj och sila av bönorna. Koka majsen om du använder fryst. Montera ihop bowlen, toppa med koriander och pressa lime över. Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close