Perkedel jagung- Glutenfria och läckra indonesiska majsbiffar serverad med indonesisk rissallad. Läckert, fräscht och lättlagat!
4 portioner
Biffarna:
500 g fryst majs
2 salladslökar eller 1 röd lök
2 selleristjälkar
Ca 1 dl rismjöl
2 vitlöksklyftor
2 ägg
Salt och peppar
Olja till stekning
Gör majsbiffarna såhär:
Tina upp majskornen och låt rinna av i en sil. Hacka lök och selleri fint. Lägg hälften av majskornen i en mixer och mixa släta. Blanda sedan ihop den mixade majsen med hela majskorn och resterande ingredienser. Forma biffar och stek i olja, ca 3-4 min på varje sida. Låt rinna av på papper och servera med rissallad.
Indonesisk rissallad
Koka 2 dl råris, havreris eller vanligt ris och låt kallna
Dressing:
1 apelsin
2 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger eller saften från 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk chilisås (tex sriracha, kan ersättas med mild chilisås) eller 1 tsk chiliflakes
4 st ananasringar på burk eller färsk ananas (valfritt)
2 salladslökar eller 1 rödlök
1 dl grovhackade jordnötter (valfritt)
1 röd paprika
1 näve sockerärtor eller 2 dl kokta gröna ärtor
2 st selleristjälkar
Serveringsförslag:
Koka råris enligt anvisning på förpackning och låt kallna. Pressa 1 apelsin och blanda ihop med övriga ingredienser till dressingen. Hacka alla grönsaker grovt, hacka ananas i tärningar, hacka jordnötter grovt. Lägg alla grönsaker, riset, jordnötter och ananas i en bunke. Häll över dressingen och blanda.
Supergott. Jag tog burkmajs som fanns hemma och Maizena majsstärkelse i stället för rismjöl. Biffarna höll ihop mycket bra och smakade mycket gott. Hade en lime hemma som jag tog i st för apelsin. Rekommenderar verkligen att laga biffarna och salladen.