Vårrullar med glasnudlar

Fantastiskt goda små vårrullar som kan serveras som en förrätt eller tilltugg till maten. God fyllning med glasnudlar och grönsaker. Läckra smaker från det thailändska köket. Detta är ett av mina första inlägg på bloggen som jag uppdaterar med lite fräschare bilder, jag valde dock att behålla min gamla steg för steg bilder, jag tyckte de var lite charmiga på något vis 😀

vårrullar

Ca 20 st små vårrullar
1 pkt glasnudlar (100 g)
1 liten bit vitkål
2 morötter
120 g färska böngroddar
Vårrulledeg
Soja
Kryddning:
1 msk fisksås
2 msk söt soja (se bild) eller 1 msk socker
2 msk ostronsås (jag använder en vegetabilisk ”ostronsås” som är gjord på
svamp men smaken påminner om ostron, se bild)
1 msk curry
Pensling för att hålla ihop vårrullarna:
1 msk majsstärkelse
2 msk vatten

Gör såhär:
Börja med att koka upp vatten, lägg nudlarna i det heta vattnet. Låt ligga där i ca 4 minuter, sila av och skölj snabbt i kallt vatten. Klipp nudlarna med en kökssax. Låt de ligga kvar i silen och förbered under tiden grönsakerna. Riv morot och vitkålen och stek sedan i en stekpanna med olja under omrörning. När kålen och moroten har mjuknat lägger du i glasnudlarna och böngroddar.

Smaksätt med fisksås, soja, ostronsås. Lägg i sojan försiktigt och smaka dig fram, de är ganska salta i smaken. Gillar du curry så kan du hälla i en gnutta. Rör om allting ordentligt och låt sedan fyllningen svalna innan du fyller vårrullarna. Se på bilderna hur du rullar dem. Lägg en rand fyllning, rulla mot mitten, vik in kanterna och rulla. Blanda majsstärkelse med vatten och pensla kanten innan du stänger ihop rullen helt.Hetta upp olja i en stekpanna. Stek på medelhög värme, ca 3 min på varje sida. Låt rinna av på ett papper och servera sedan med sötsur sås eller soja.
as2as3
as4as6as7
as9as10as11as12as14vårrullar-3 vårrullar-2

Join the Conversation

 1. Anonym says:

  Hej!
  Kan man laga vårrullarna i ugnen istället för att steka?

 2. Tack för detta underbara recept, har gjort dessa flera gånger och de är supergoda! Undrar dock, eftersom min dotter blivit vegan, har du förslag på vad jag kan ersätta fisksåsen med? Ostronsåsen accepteras dock.

 3. Linnea Mörk says:

  Riktigt äckliga vårrullar och sjukt fula bilder du tar!
  Mvh, Linnea

  1. Anonym says:

   Inte alls

 4. Linnea Mörk says:

  Ursäkta, någon har hackat min dator / Mvh Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close