Kikärtssallad

Matig och syrlig kikärtssallad som kan varieras i det oändliga! Ha i de grönsaker du har hemma och tycker om.  Salladen kan avnjutas som en aptitretare eller som tillbehör vid maten. 

4 portioner
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 rödlök
1 röd paprika (skivor)
1 röd chili (valfritt)
1 knippe slätbladiga persilja
1 liten näve färsk mynta eller 2 tsk torkad mynta (valfritt)
Ca 200 g tomat (valfri tomatsort, jag tog körsbärstomater)
3 msk granatäppelsirap (kan uteslutas eller ersättas med balsamico)
1-2 citron (justera syra efter smak)
Ca 0,5 dl Olivolja
1 msk sumak (kan uteslutas)
Salt

Recept på bönsallad hittar du HÄR!

Gör såhär:
Skölj kikärtorna och låt rinna av i en sil. Hacka lök i tunna strimlor, tomaterna i klyftor, paprika i tärningar, finhacka persilja, mynta och chili. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda. Servera direkt eller låt gotta sig i kylen en stund innan servering.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close