Hamburgare

Hamburgare är allas favorit snabbmat, men hemmagjorda burgare har det där lilla extra. Härligt saftiga och goda. Variera tillbehören efter vad du själv gillar till dina burgare. Mitt fiffiga knep för att få en snygg form är att pressa dem med en potatispress när jag steker dem. De krymper inte lika mycket och blir finare. 

10 st burgare 
1 kg köttfärs av valfri sort
1 gul lök
1 msk paprikapulver
Salt & svartpeppar
1 msk dijonsenap eller vanlig senap
Coleslawsallad- recept HÄR!
Hamburgerbröd- recept HÄR!
Hamburgerdressing– recept HÄR!

Gör såhär:
Lägg löken i matberedare och mixa tills den blir helt malen. Går även att riva på den fina sidan av rivjärnet. Blanda köttfärsen med alla ingredienser. Låt gärna färsen stå minst 1 timme i kylen innan den ska stekas. Detta för att smakerna ska blandas samman ordentligt. Men inte nödvändigt om du inte har tid.
Innan färsen ska tillagas låter du den stå en stund i rumstemperatur. Ta en stor bit färs, forma till en boll och platta sedan ut den. Fukta händerna lätt så formas de lättare. Eller forma burgarna i en hamburgerform.

Lägg i en het stekpanna med olja på hög värme, tryck burgaren med en stekspade eller en potatispress (se bild) samtidigt som du steker dem. Håll den nedtryckt en stund, vänd på burgaren efter ca 2-3 min och gör samma sak på nästa sida. Eller lägg burgarna på grillen och grilla ca 3 min på varje sida. Under tiden du steker/grillar lägger du de färdigstekta burgarna på en tallrik eller bricka och täcker dem med aluminiumfolie. Jag rekommenderar dock att burgarna serveras direkt.  

ham2     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close