Kycklingfilé i basilikasås

Läcker och lättlagad rätt med smak av Italien. Kombinationen basilika, tomat, vitlök, parmesan i en krämig sås och saftig kycklingfilé var ljuvlig!
4 portioner
4 st kycklingfiléer
2 st tomater
3 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche (34% fetthalt)
2 dl grädde (valfri fetthalt)
1 kruka färsk basilika
Ca 1 dl riven parmesanost (justera mängd efter smak)
2 tsk chili- eller paprikapulver (även 1 msk sambal oelek funkar alldeles utmärkt)
Salt och peppar

Recept på kycklingfilé i champinjonsås hittar du HÄR!

Gör såhär:
Krydda kycklingfilé med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 5 min på varje sida. Lägg undan filéerna. Hacka vitlök och stek i samma stekpanna som du stekte kycklingen, stek vitlök på medelvärme utan att den bränns vid. Vänd i chili eller paprikapulver och stek lite till. Tillsätt crème friache, grädde och blanda. Koka upp och sänk sedan värmen. Lägg kycklingen i såsen, tomat som du har hackat i tärningar och grovhackad basilika (spara lite tomat och basilika till garnering vid servering).

Låt såsen puttra i ca 12 min, tills kycklingen är klar. Vänd i riven parmesan, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra nån minut till. Garnera med lite tomat och basilika. Servera med önskat tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close