Grytor/ Italien/ Kyckling

Kycklingfilé i basilikasås

Läcker och lättlagad rätt med smak av Italien. Kombinationen basilika, tomat, vitlök, parmesan i en krämig sås och saftig kycklingfilé var ljuvlig!
4 portioner
4 st kycklingfiléer
2 st tomater
3 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche (34% fetthalt)
2 dl grädde (valfri fetthalt)
1 kruka färsk basilika
Ca 1 dl riven parmesanost (justera mängd efter smak)
2 tsk chili- eller paprikapulver (även 1 msk sambal oelek funkar alldeles utmärkt)
Salt och peppar

Recept på kycklingfilé i champinjonsås hittar du HÄR!

Gör såhär:
Krydda kycklingfilé med salt och peppar runt om. Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 5 min på varje sida. Lägg undan filéerna. Hacka vitlök och stek i samma stekpanna som du stekte kycklingen, stek vitlök på medelvärme utan att den bränns vid. Vänd i chili eller paprikapulver och stek lite till. Tillsätt crème friache, grädde och blanda. Koka upp och sänk sedan värmen. Lägg kycklingen i såsen, tomat som du har hackat i tärningar och grovhackad basilika (spara lite tomat och basilika till garnering vid servering).

Låt såsen puttra i ca 12 min, tills kycklingen är klar. Vänd i riven parmesan, smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra nån minut till. Garnera med lite tomat och basilika. Servera med önskat tillbehör.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply