Färs/ Huvudrätt/ Kyckling/ Såser & Dressingar/ Utvalt

Kycklingburgare med gurkmajonnäs

Hemmagjorda kycklingburgare som serveras med en smarrig gurkmajonnäs, jajamänsan, det är riktigt gott! För att göra det hela ännu godare har vi hemmagjorda hamburgerbröd till. Vilken festmåltid, alla runt middagsbordet var mer än nöjda. Med det sagt så rekommenderar jag verkligen dessa burgare, mums!
Fotor_144527235258034

Kycklingburgare, ca 8-9 st:
900 g kycklingfilé (ca 4 st) eller 500 g kycklingfärs
1,5 dl ströbröd
0,5 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1,5 tsk lökpulver
3-4 msk finhackad persilja eller 1 msk torkad persilja
2 tsk paprikapulver
Ca 1,5 tsk salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar
Gurkmajonnäs:
1 dl bostongurka
0,5 dl majonnäs
1 dl creméfraiche
1 tsk senap av valfri sort (jag använder dijon)
Salt & Peppar
Frivillig smaksättning, välj en sort eller uteslut:
0,5 pressad vitlök
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk curry
Hamburgerbröd– recept HÄR!

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till gurkmajonnäs och ha eventuellt i smaksättning, jag har i vitlök, ställ sedan i kylen fram till servering. Håller sig i kylen i  ca 3-4 dagar.
Skär kycklingfileerna i bitar, släng eventuella senor eller fett i köttet. Lägg i en matberedare och kör några varv tills det blir en finfördelad färs. Lägg i en bunke och blanda väl med de övriga ingredienserna.

Låt stå och svälla i ca 15 min i rumstemperatur. Hetta upp olja i en stekpanna, fukta händerna lätt och forma burgare, inte allt för tjocka. Om du vill ha en krispig yta på burgarna kan du vända dem i panko. Panko är ett asiatiskt ströbröd som finns att hittas i välsorterade mataffärer. Det funkar även utan panko eller med vanlig ströbröd. Stek på medelvärme ca 7 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme, annars blir de färdiga utanpå men fortfarande råa inuti. Det ska inte heller vara för låg värme, medelvärme där de får en fin stekyta.  Servera med hamburgerbröd, gurkmajonnäs och grönsaker. Blir det några burgare över kan du frysa in dem, de håller sig fint upp till 2 månader.
Fotor_14452731553140Fotor_144527321816270Fotor_144527333448148Fotor_144527328288243Fotor_144527255371061Fotor_144527228929983

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    lola
    20/10/2015 at 20:33

    Vilket nr använder du när du steker dom? Har 1-6 på min spis??

    • Reply
      Zeina
      21/10/2015 at 10:38

      Svårt att säga nr, det beror på din spis. Medelvärme, skulle gissa på nr 4 😀
      Lycka till /Zeina

  • Reply
    Erna
    27/01/2016 at 13:56

    Detta är de godaste kycklinghamburgarna! Kan verkligen rekommendera.

    Dessa kycklinghamburgare är ett måste hemma. Tack Zeina för din goda recept.

    • Reply
      Zeina
      29/01/2016 at 07:37

      Hej❤
      Så kul att läsa. Underbart att ni gillar dem. Tack för du berättar. Trevlig helg Kram

  • Reply
    Sofia
    01/01/2019 at 12:57

    Tusen tack för detta recept! Hela familjen älskar dessa (barnen är 1, 3 och 4 år). Planerar alltid att göra extra för att frysa in, men på något vis hinner de aldrig till frysen.

  • Leave a Reply