Bibim guksu-Koreansk nudelsallad

Fräsch koreansk nudelsallad med krispiga grönsaker och en god chilidressing. Kan serveras som en hel måltid med kokt/stekt ägg eller som tillbehör vid maten. Grönsakerna i salladen kan du variera fritt efter smak.

4 portioner
200 g soba nudlar
2 morötter
2 små gurkor eller 0,5 gurka
1 liten klyfta rödkål
2 salladslökar eller 1 rödlök
Ca 80 g salladsblad av valfri sort (jag använder hjärtsallad)
1 dl kimchi
Dressing:
2 msk risvinäger eller 1 lime (jag tar lime)
2 msk japansk soja
1 msk honung eller socker
1 msksesam olja
2 msk gochujang
Serveringsförslag:
Kokt ägg
Koreanska tonfiskbiffar

Gör såhär:
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av, skölj i kallt vatten och ställ åt sidan. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.

Hacka gurka och morot i tunna stavar. Strimla kålen, hacka salladen i grova bitar och hacka salladslöken fint. Lägg nudlar och grönsaker i en bunke. Ringla dressingen över och blanda. Servera direkt eller förvara i kylen fram till servering. Salladen klarar sig fint i kylen några timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close