Jamaicansk paj utan pajskal

En alldeles ljuvlig paj gjord utan pajsskal. Den traditionella jamaicanska pajen görs på callaloblad som används mycket i det karibiska köket. Man gör allt från stuvningar, soppor till grytor med bladen. Callalo är svårt att få tag på i Sverige och då brukar jag ersätta bladen med grönkål eller spenat. Denna paj kan du servera som en hel måltid eller som tillbehör vid maten.

6 portioner
Ca 160 g grönkålsblad eller spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika (valfritt)
1 färsk chili (valfritt)
6 st ägg
Ca 120g riven ost (använd gärna en ostsort med mycket smak, jag tog cheddarost)
2,5 dl dl mjölk
0,5 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör såhär:
Hacka lök och paprika i tärningar, hacka vitlök och chili fint. Om du använder grönkål med stjälk tar du bort stjälken och hackar grönkålsbladen grov. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjukar och får färg. Vänd i paprika, vitlök, chili och stek lite snabbt. Vänd i grönkålsbladen och fräs på medelvärme under omrörning tills bladen mjukar, krydda med timjan, salt, peppar och stek lite till.

Värm ugnen till 200°, över och under värme. Vispa upp äggen med en handvisp eller gaffel. Vänd i mjölk och ost (spara lite ost till garnering) och vispa lite till. Häll kålblandningen i en pajform, ca 28 cm, och häll sedan äggstanningen över. Toppa med riven ost och baka sedan. mitt i ugnen tills pajen stelnar, ca 25 min. Låt pajen svalna och servera sedan som en hel rätt eller som tillbehör vid maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close