Denna rätt svänger du snabbt ihop på 15 min. Ha i gravad eller kallrökt lax. Även grönkål eller spenat passar strålande i!
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 g saffran
5 dl grädde eller créme fraiche
150 g kallrökt eller gravad lax
Zest från 1 citron
65 g spenat eller grönkål
Olja eller smör till stekning
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
300 pasta
Gör såhär:
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i saffran och vitlök, stek lite till. Tillsätt grädde eller crémefraiche och lite zest från citron. Låt pastasåsen puttra utan lock på medelvärme i ca 7 min. Hacka laxen i grova bitar och vänd ner i såsen. Lått puttra lite till. Vänd slutligen i grönkål eller spenat. Dra bort från värmen, vänd i pastan och servera!