Fisk & Skaldjur/ Husmanskost/ Potatis/ Sverige

Dillstuvad potatis med persiljefisk

dillstuvad potatis

Stuvad potatis serverad med  kryddig persiljefisk. Hur gott är inte det?! Smidigt med stuvad potatis eftersom det blir potatis och sås i ett. God vardagsmat och lyxig tisdagsfisk som sköter sig själv i ugnen. 
dillstuvad potatis

Dillstuvad potatis, 4 portioner
800 g potatis av fast sort
5 dl mjölk
4 msk mjöl
50 g smör
Salt & peppar
1 knippe dill
TIPS! Du kan byt ut dillen mot persilja om du vill och servera persiljestuvad potatis till både kött eller fisk. Vill du ha en krämigare stuvning kan du byta ut ca 1 dl mjölk mot grädde.

Gör såhär:
Skala potatisen och dela i tärningar, koka hastigt i lättsaltat vatten och sila av. Tänk på att inte koka sönder potatisen, bara tills den precis blir klar. Smält smöret och fräs vetemjölet, tillsätt sedan mjölk, salt & peppar. Koka upp under omrörning och låt sjuda långsamt till såsen tjocknar. Vänd i finhackad dill och potatis. Klart!
Dillstuvad potatisDillstuvad potatis

4 portioner persiljefisk
500 g vit fiskfilé (tex hoki, torsk, gös, sej eller kolja)
75 g smör
3-4 msk finhackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
Salt & peppar ( gärna örtsalt)
2-3 msk citronsaft
1 tsk salt eller 1 fiskbuljong
Ca 2 dl vatten
2-3 tomater

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda smör, persilja, pressad vitlök, ströbröd, citronsaft salt och peppar till en smulig massa. Strö det på fisken. Dela tomat i mitten, lägg på plåten och krydda med örtsalt eller salt. Blanda buljongtärning eller salt med lite vätska och lägg det försiktigt i plåten runt om fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min, tills fisken är klar. Servera med dillstuvad potatis, så GOTT!PersiljefiskDillstuvad potatis

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Sherife
    09/05/2016 at 18:11

    Lagade detta idag till min man och 3 barn och det blev en hit hos alla! Följde receptet exakt och resultatet blev perfekt.

    • Reply
      Zeina
      15/05/2016 at 23:10

      Men så bra 😀 Skoj att läsa. Tack

  • Reply
    lola
    13/06/2016 at 10:33

    Vispgrädde eller matlagningsgrädde?

    • Reply
      Zeina
      14/06/2016 at 13:08

      Båda sorter funkar bra 🙂

  • Reply
    LottaJ
    05/04/2017 at 18:15

    Har precis hittat till din sida och lagar nu denna veckomatsedel, än så länge har allt varit jättegott och jag blir sugen på allt du presenterar!
    Bra ingredienser som jag oftast har hemma är det också!
    Tack!

  • Reply
    yvonne pira
    27/08/2017 at 15:33

    vad gott

  • Leave a Reply