Lablabi är en stärkande soppa med massa gott! Traditionellt serveras lablabi som en matig frukost men det funkar strålande att servera rätten som en lunch. Jag smakade lablabi för första gången när jag besökte Tunisien för flera år sen. Så god!
4 portioner
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 baguette
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
5 dl vatten
Topping:
4 st kokta eller pocherade ägg (HÄR! kan du se hur du poserar ett ägg)
2 frp tonfisk med olja eller vatten, välj fritt efter smak (á 200 g)
4 tsk harissa
4 tsk kapris
Ca 1 dl oliver
1 citron
Olivolja
Recept på tunisisk fricasse hittar du HÄR!

Gör såhär:
Sila av och skölj kikärtorna. Lägg i en kastrull med vatten, spiskummin, pressad vitlöksklyfta och citron, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda långsamt i 6 min.
Poshera eller koka äggen, låt tonfisken rinna av. Bryt baguetten i bitar. Lägg baguette i en skål, toppa med kikärtor, tonfisk, ägg, harissa, kapris, oliver och ringla rikligt med olivolja över. Servera direkt och njut!