Lablabi-Tunisisk kikärtsbowl

Lablabi är en stärkande soppa med massa gott! Traditionellt serveras lablabi som en matig frukost men det funkar strålande att servera rätten som en lunch. Jag smakade lablabi för första gången när jag besökte Tunisien för flera år sen. Så god!

4 portioner
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
1 baguette
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
5 dl vatten
Topping:
4 st kokta eller pocherade ägg 
2 frp tonfisk med olja eller vatten, välj fritt efter smak (á 200 g)
4 tsk harissa
4 tsk kapris
Ca 1 dl oliver
1 citron
Olivolja

Recept på tunisisk fricasse hittar du HÄR!

Gör såhär:
Sila av och skölj kikärtorna. Lägg i en kastrull med vatten, spiskummin, pressad vitlöksklyfta och citron, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda långsamt i 6 min.

Pochera eller koka äggen och låt tonfisken rinna av.
Pocherat ägg: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Häll i ättika, blanda och ta bort från värmen. Knäck ägget i en liten skål.  Rör runt i kastrullen med en sked tills det bildas en virvel i det heta vattnet. Virveln gör att äggvitan försluter äggulan lättare. Häll försiktigt ner ägget i vattnet. Låt ägget pocheras i ca 4-5 min.

Bryt baguetten i bitar. Lägg baguette i en skål, toppa med kikärtor, tonfisk, ägg, harissa, kapris, oliver och ringla rikligt med olivolja över. Servera direkt och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close