Tunisisk brunch med mycket smaker

En Mezza brunch med Tunisiska influenser. Detta är ju så himla gott och enkelt. Inte så komplicerad och tidskrävande som mezza vanligtvis brukar vara. Mezza är Orientens svar på tapas, man dukar upp små rätter som man äter tillsammans med ett gott bröd. När jag var i Tunisiens så fick njuta av dessa rätter till brunch. Min favorit är tonfisktallriken som i all sin enkelhet är helt fantastiskt, den brukar jag unna mig som lunch ibland. Duka upp detta lilla smörgåsbord och njut av smakerna, roligt med nya spännande smaker.

2124

Yoghurttallrik
Lägg några matskedar turkisk yoghurt i en tallrik och smeta ut den. Krydda med örtsalt/salt och ringla olivolja på.

17

Äggröra med korv
Skär korvar i små bitar, gärna en kryddstark sort, och stek i olja tills de får färg. Knäck några ägg över och rör om tills äggen stelnar. Krydda med salt, svartpeppar och strö på färska örter. Persilja eller basilika passar bra till.

2026

Tonfisktallrik
Lägg majonnäs på en sida, ketchup på ena sidan, smeta ut dem försiktigt. Låt tonfisk i olja rinna av och lägg sedan i mitten av tallriken. Lägg en klick harrisa eller en chilisås längst ut på tallriken. Toppa med oliver och ringla slutligen olivolja på.

Servera detta med ett gott bröd till, gärna baguetter, och en grönsakstallrik bredvid.

23  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close