Rostade kikärtor i salladsblad med TABASCO® & chilimajonäs

REKLAM FÖR KIKKOMAN & TABASCO®

Det här var så gott! Ugnsrostade kikärtor serverade i salladsblad med chilimajonnäs och tabasco. Jag har smaksatt kikärtorna med Kikkoman Ponzu Lemon och TABASCO® Sriracha. Båda är fantastiskt goda smaksättare som lyfter smakerna på maten. Du kan använda dom i matlagningen när du tex gör en god gryta, soppa, i marinaden eller att ringla över maten vid servering. Kikkoman Ponzu Lemon passar i allt där du vill ha en frisk syra och god umami. Testa att ha det i salladen eller ringla över en bit nygrillad kött, ljuvligt! Läs mer om Kikkoman Ponzu Lemon HÄR! Om du vill ha en neutral soja som en smaksättare är Kikkoman Eko grym! Läs mer om den HÄR! Jag älskar TABASCO® och TABASCO® Sriracha är en ny favorit här hemma. Innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel. Het och galet god att servera precis som den är vid maten.

4 portioner
2 frp kokta kikärtor (á 400 g)
2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
1-2 msk TABASCO® Sriracha (justera hetta efter smak)
2 tsk rapsolja
Chilimajonnäs:
3/4 dl majonnäs
2 msk TABASCO® Sriracha
1 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
Serveringsförslag:
Tabasco Grön
Kikkoman Eko
Salladsblad
Koriander
Lime
Salladslök
Rädisor eller gurka

Gör såhär:
Börja med att blanda ihop chilimajonnäsen, täck och ställ i kylen.

Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Sila av kikärtorna, skölj och låt rinna av ordentligt. Torka bort överflödig vätska från kikärtorna med hushållspapper och lägg i en skål. Tillsätt Kikkoman Ponzu Lemon, TABASCO® Sriracha och rapsolja. Blanda noga och lägg på en plåt. Rosta mitt i ugnen i 15 min, skaka gärna på plåten efter halva tillagningstiden.

Servera kikärtorna i salladsblad med chilimajonnäs, koriander, rädisor, salladslök och lime. Droppa gärna TABASCO® Grön och Kikkoman Eko soja över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close