Linsmasala med ugnsrostad blomkål

Jag gjorde ett experiment i köket som resulterade i en alldeles fantastisk middag! Med inspiration av tikka masala lagade jag en mustig linsgryta som serverades med ugnsrostad blomkål och snabba vitlöksnaan. Vilka smaker! Ljuvligt gott blev det 😀

4 portioner
Linsmasala:
3 dl röda linser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 färsk röd chili (om du gillar hetta)
2 msk tomatpuré
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 frp krossad tomat (ca 400 g)
250 ml kokosmjölk
Salt & peppar
Olja till stekning
Blomkål:
1 blomkålshuvud
0,5 dl rapsolja
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk garam masala
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Snabba vitlöksnaan
Koriander och lime

Recept på bröden hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, riv ingefäran, hacka vitlök och chili fint. Hetta upp olja och stek löken glansig. Vänd i chili, vitlök och ingefära, stek under omrörning i ca 1 min. Vänd i garam masala, spiskummin, paprikapulver, tomatpuré och fräs lite till. Vänd i linserna och blanda. Häll över krossad tomat, kokosmjölk, 2 dl vatten och blanda. Smaka av med salt & peppar, låt såsen puttra under lock tills linserna mjuknar, ca 25-30 min, rör om med jämna mellanrum och späd eventuellt ut med mer vatten vid behov. Under tiden grytan puttrar kan du förbereda blomkålen.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Skär blomkålshuvudet i stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla blomkålen med olja, strö på kryddorna och baka mitt i ugnen i ca 15 min. Lägg upp rostad blomkål på en tallrik, toppa med linsmasala, koriander och pressa lime över.

Join the Conversation

  1. Anonym says:

    Helt underbar!
    Slängde i en tärning buljong och använde lite mer vatten men gud så trevligt och lättlagat!

  2. Minou says:

    Nu ska jag springa till mataffären och köpa blomkål. Det här låter otroligt gott och lättlagat.

  3. Supergott! En klar favorit här hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2021. All rights reserved.
Close