Fudgekakor med chokladbitar

En riktig chokladdröm! Urläckra fudgekakor med extra mycket choklad. Saftiga, lite sega med krispiga bitar av choklad. Enkla att baka och oemotståndligt goda.

Ca 9-10 kakor
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpluver
1 krm salt
75 g smör
200 g choklad (mjölk- eller mörk choklad, välj fritt efter smak. Jag tog mjölkchoklad)
3/4 dl brunt farinsocker strö (strösocker funkar också)
2 ägg
Garnering:
Chokladknappar eller hackad choklad

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°, över och undervärme. Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan. Hacka 100 g choklad grovt, lägg i en kastrull med 75 g smör. Smält under omrörning på låg värme. Låt svalna. Blanda sedan socker, ägg med den smälta chokladen. Häll över mjölblandningen och blanda med en slickepott, vispa inte eller blanda för länge utan rör bara snabbt ihop allting tills det blandas samman ordentligt. Hacka resterande 100 g choklad i tärningar och vänd ner i smeten.

Klicka ut smet på en plåt med bakplåtspapper, ställ dom inte för tätt ihop, kakorna kommer att flyta ut lite i plåten. Toppa kakorna med chokladknappar som du försiktigt trycker ner på toppen av kakan. Platta inte till kakorna för mycket. Baka sedan mitt i ugnen i ca 9-10 min. Ta ut och låt kallna helt, förvara gärna i kyl en stund innan servering och servera kalla.

Join the Conversation

  1. Narjes says:

    Hej fina zeina!!
    Min moster heter också zeina och jag vill fråga dig ifall jag kan använda vit choklad till kakorna. Tänkte baka dessa till min mamma och hon gilllar inte mjölkchoklad.
    Vänligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close