Denna nyttiga och ljuvliga glass är en favorit hemma hos oss. På somrarna gör vi den ofta och gärna med svenska jordgubbar. Du hittar recept på jordgubbsglassen HÄR! Den görs på ett kick och kan avnjutas med gott samvete.
4-6 portioner
500-600 g frysta bär eller frukt (kiwi, mango, hallon, blåbär, jordgubbar osv, välj sort efter smak)
4 st mogna bananer (tänk på att använda riktigt mogna bananer, de ska gärna vara mjuka och bruna i skalet)
Gör såhär:
Skala och skär bananerna i bitar. Lägg dem i fryspåsar och frys in i ca 1-2 timmar (tills de är helt djupfrysta) eller över natten. Lägg frysta banan och frysta bär/frukt i en mixer eller matberedare, kör några varv tills du får en krämig glass, det tar ca 3-4 min. Öppna upp locket ibland och skrapa ner kanterna. Om massan känns för fast och svårarbetad kan du späda ut den med lite fruktjuice eller lime. Ställ i frysen en stund innan servering. Håller sig i frysen upp till 1 månad. Låt glassen stå en liten stund i rumstemperatur innan servering så den mjuknar upp lite.