Sugen på nygräddade naanbröd med smält vitlökssmör till dagens middag? Då är detta busenkla och snabba recept perfekt! Bröden behöver inte jäsa och steks snabbt i en stekpanna. Bröden påminner lite om scones i konsistensen och är allra godast nystekta och varma. Recept kommer från min kokbok Veckans Matsedel.
6 snabba naan-bröd
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1,5 dl yoghurt (växtbaserad yoghurt funkar alldeles utmärkt)
0,5 dl vatten
1 msk rapsolja
Vitlökssmör:
25 g smör (växtbaserad smör funkar strålande)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja eller koriander
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan yoghurt, vatten och olja i en skål och häll ner i bunken. Knåda snabbt ihop till en deg och låt den vila i 15 minuter under bakduk.
Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till ett avlångt bröd lite mindre än 1 cm tjocka. Stek varje bröd i en torr stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida tills brödet får färg och blir genomstekt. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och pensla bröden med smöret när de är varma. Servera direkt.
Tagga någon som behöver inspiration till veckans middagar! Här kommer veckans matsedel med fräscha somriga recept ☀️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ💚
Denna vecka hittar du recept på zucchinibiffar med fetaost, kycklinglasagne extra allt eller stekpannelasagne, vietnamesiska biffar med glasnudelsallad eller vietnamesiska sommarrullar, ugnsbakad torsk med sparris eller gnocchi med sparris, lyxig räkpasta på 15 min eller smarrig pasta på 10 min. På baktipset finns recept på sockerkaka med citron🍋 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!
Hej ❤️
Tänkte dela med mig lite kul som jag har gjort under april och maj. Ni ser endast massa matbilder här i mitt flöde men det händer så mycket bakom kulisserna. Här kommer lite bilder på vad jag har jobbat med och gjort.
1. Handelskammaren bjöd in mig som talare i deras öppet hus. Det var så inspirerande att träffa massa härligt folk och entreprenörer. Jag berättade om min resa och vilka utmaningar man tacklas med när man driver eget bolag. Det ser oftast väldigt härligt ut här i mitt flöde, vilket det är. Jag älskar mitt jobb men det är många gånger tufft. Ibland känns det som extra tufft för att jag är en kvinna med slöja.
2. Ett samarbete jag är oerhört stolt över. I höst kommer jag vara ambassadör för @mustaschkampen . Bilder på mig i mustasch finns snart att se lite överallt för att uppmärksamma mustaschkampen. Förhoppningsvis lyckas vi få så många som möjligt att stödja kampen mot prostatacancer.
3. Jag gästade Malou Efter Tio och pratade om sorgen efter att ha förlorat min mamma och storebror. Så svårt att prata om det men det var ett fint samtal.
4. Tillsammans med Friends lanserar vi Kunskapsbanken – Mobbningens motsvarighet till 1177.
5. På besök hos mitt förlag. Snart släpps min brödbok😍 det planeras för fullt inför lanseringen!
6. Firar Eid i Norge med NRK. Det var så kul! Håller tummarna att Sverige sänder ett liknande program nästa år.
7. Körkortet! Så svårt att få ihop det just nu med mitt jobb och livspusslet med familj. Men jag kämpar på. Kör så ofta jag kan på kvällarna.
8. Igår lagade jag mat på scen med Nordic Future Food i Kistamässa. Jag lagade framtidens hummus gjord med svenska, kravmärkta råvaror(bilden kom inte med 🙈)
9. Så roligt samarbete som ni kommer att se mer av i höst. Kommer att jobba för fullt med detta nu under en period.
TÄVLING🎉
Tre personer har chansen att vinna en goodiebag med godsaker och merch från @edgyveggie
För att vara med och tävla:
📣Följ @edgyveggie & @zeinaskitchen
📣Tagga 3 kompisar som inte får missa att smaka Edgy Veggies läckra produker.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 17 maj
Nu kan du även hitta Edgy Veggies seitan på Mathem.se 🎉
Jag har en fråga.
Ska det vara en vitlökssmör eller en vitlöksklyfta, som det står i receptet till vitlökssmöret.
Det ska vara en klyfta 😀
Funkar det att frysa in brödet/degen eller är det bättre att göra en mindre sats om man bara är två personer?
Har du ett glutefritt recept på snabba naan? Testade att byta ut mängd vetemjöl till gf mjölmix. Men det blev en smärre katastrof
Hej 🙂 Kan man ha turkisk yoghurt ?