Sugen på nygräddade naanbröd med smält vitlökssmör till dagens middag? Då är detta busenkla och snabba recept perfekt! Bröden behöver inte jäsa och steks snabbt i en stekpanna. Bröden påminner lite om scones i konsistensen och är allra godast nystekta och varma. Recept kommer från min kokbok Veckans Matsedel.
6 snabba naan-bröd
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1,5 dl yoghurt (växtbaserad yoghurt funkar alldeles utmärkt)
0,5 dl vatten
1 msk rapsolja
Vitlökssmör:
25 g smör (växtbaserad smör funkar strålande)
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja eller koriander
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan yoghurt, vatten och olja i en skål och häll ner i bunken. Knåda snabbt ihop till en deg och låt den vila i 15 minuter under bakduk.
Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till ett avlångt bröd lite mindre än 1 cm tjocka. Stek varje bröd i en torr stekpanna på medelvärme några minuter på varje sida tills brödet får färg och blir genomstekt. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och pensla bröden med smöret när de är varma. Servera direkt.
Jag har en fråga.
Ska det vara en vitlökssmör eller en vitlöksklyfta, som det står i receptet till vitlökssmöret.
Det ska vara en klyfta 😀
Funkar det att frysa in brödet/degen eller är det bättre att göra en mindre sats om man bara är två personer?
Har du ett glutefritt recept på snabba naan? Testade att byta ut mängd vetemjöl till gf mjölmix. Men det blev en smärre katastrof
Hej 🙂 Kan man ha turkisk yoghurt ?
Ja
Sagolikt goda blev de. Att jag använde en perfekt turkisk youghurt, inhandlad i min favoritbutik i närmaste större stad gjorde nog sitt till.