Gurkensalat- Tysk gurksallad

Läcker tysk gurksallad som passar perfekt till de flesta rätter, lite som vår älskade pressgurka fast lite krämigare. Dill och gurka är en magisk kombination!

1 stor skål
2 gurkor
½ rödlök
3 msk finhackad färsk dill
1 dl gräddfil
2 msk vinäger
Ca 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Gör såhär:
Skiva gurka och rödlök tunt. Lägg i en skål och tillsätt resten av ingredienser. Blanda och låt gärna salladen stå och gotta sig i kylen en stund före servering. Klarar sig fint i kylen upp till 5-7 dagar.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Riktig gott och fräscht. Använde turkisk joghurt i dressingen med lite ättika i. Jag älskar mynta så jag strödde lite torkad mynta på min portion som tillägg till dillen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close