Fasole batuta- Rumänsk bönröra

Enkel och supergod rumänsk bönröra. En autentisk fasole batuta görs på torkade vita bönor som man blötlägger över natten och kokar själv. Bönorna kokas i en buljong med lagerblad, morot, lök och vitlök. Sen mixas dom släta. Jag gjorde min bönröra lite enklare och använde kokta bönor på burk. Det var underbart att servera röran på en bit bröd toppad med den läckra karamelliserade löken, krispig saltgurka och syrlig citron. Bönröran kan serveras som pålägg på mackan eller som tillbehör vid maten.

4 portioner
2 burkar kokta vita bönor (á 400 g)
1-2 vitlöksklyfta
Ca 1 tsk salt
Topping:
2 gula lökar
1 msk tomatpure
2 tsk paprikapulver
Olja till stekning
Saltgurka

Recept på fler goda veganska röror hittar du HÄR!


Gör såhär:
Skölj bönorna och låt rinna av. Lägg i en mixer och mixa bönorna till en pure. Tillsätt pressad vitlök, salt och mixa lite till. Om purén känns för kompakt kan du tillsätta lite vatten eller olivolja. Skär lök i strimlor eller små tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den blir karamelliserad. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och stek lite till under omrörning. Lägg upp bönröran på ett fat, toppa med karamelliserad lök och servera. Servera gärna med bröd och saltgurka.

Join the Conversation

  1. Jag gillar att du inte har så lång receptlista. Så okomplicerat : )

  2. Detta var överraskande gott! Citron saknas förresten från receptet trots att det nämns i ingress (och bild).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close