Bakverk/ Bröd/ Buffé/ Mezza/ Veganskt

Grissini – Brödpinnar

Grissini är brödpinnar som är goda att knapra på eller att ha som tillbehör till soppan, mezza eller ostbrickan. Ett perfekt snacks för barnen.

pinn

20 st Grissini
15 g färsk jäst eller 1 tsk torrjäst
2,5 dl ljummet vatten
Ca 7 dl mjöl
1 dl grahamsmjöl (kan uteslutas och kör då med endast vanlig mjöl eller ersätt med en annan mjölsort)
0,5 dl olja
1,5 tsk salt
1 tsk socker eller honung
Förslag på garnering:
Vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön, nigellfrön, parmesanost, torkad timjan, oregano, chili, zatar (arabisk kryddblandning)

Gör såhär:
Smula jästen och rör ut i fingervamt vatten. Tillsätt övriga ingredienser och knåda en stund. Degen ska vara smidig och lättarbetad. Tillsätt mer eller mindre mjöl om det behövs. Låt degen jäsa i 20 min.

Värm ugnen till 200°. Dela degen och forma till ca 20 st bollar. Rulla bollarna till långa pinnar och skruva dom lite. Pensla med ägg och strö önskad garnering. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt kallna på plåten. Ät med dippa, sallad, ost eller soppa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Muhammara- Valnöt och paprikaröra - Zeinas Kitchen
    27/06/2015 at 07:44

    […] Muhammara är en fantastisk Mezzarätt från Syrien som görs av bland annat rostade valnötter och paprika. Den är pepprig, het och smakrik. Blandningen av nötig smak från rostade valnötter, rökig smak från paprikan, sötman och syran från granatäppelsirapen, kryddorna, vitlöken… kan bara beskrivas som fantastisk. Servera som en dippa eller tillbehör till maten. Jag serverar min muhammara med nybakade brödpinnar- recept finns HÄR! […]

  • Leave a Reply