Koh är en enkel och mycket god serbisk kaka. Väldigt luftig i konsistensen och blir härligt saftig av mjölken som ringlas på den nybakade kakan. Du kan enkelt göra kom festligare och toppa kakan med grädde och bär eller hålla den simpel som nedan och servera med en kopp kaffe.
12 bitar
6 st ägg
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl mannagryn
2 tsk vaniljsocker
Smör till smörjning av form
Topping:
5 dl mjölk
2 msk socker
Recept på basbousa hittar du HÄR! och galatopita HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Smörj en mellanstor ugnsform, ca 38×25 cm, med smör. Separera äggula och äggvita från varandra och lägg i separata skålar. Vispa äggvita vitt och pösigt med en elvisp. Vänd sedan i äggulor, mannagryn, socker och vaniljsocker. Vispa snabbt ihop allting till en jämn smet (vispa inte längre än nödvändigt, sebra till att få en jämn smet). Häll smeten i bakformen och baka gyllene mitt i ugnen i ca 15-17 min.
Koka upp mjölk med socker. Häll mjölken över den varma och nygräddade kakan. Låt kakan suga åt sig all mjölk och svalna. Täck kakan, ställ sedan i kylen en stund och servera gärna kall. Koh smakar desto godare dagen efter.
Tagga någon som behöver inspiration till veckans middagar! Här kommer veckans matsedel med fräscha somriga recept ☀️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ💚
Denna vecka hittar du recept på zucchinibiffar med fetaost, kycklinglasagne extra allt eller stekpannelasagne, vietnamesiska biffar med glasnudelsallad eller vietnamesiska sommarrullar, ugnsbakad torsk med sparris eller gnocchi med sparris, lyxig räkpasta på 15 min eller smarrig pasta på 10 min. På baktipset finns recept på sockerkaka med citron🍋 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!
Hej ❤️
Tänkte dela med mig lite kul som jag har gjort under april och maj. Ni ser endast massa matbilder här i mitt flöde men det händer så mycket bakom kulisserna. Här kommer lite bilder på vad jag har jobbat med och gjort.
1. Handelskammaren bjöd in mig som talare i deras öppet hus. Det var så inspirerande att träffa massa härligt folk och entreprenörer. Jag berättade om min resa och vilka utmaningar man tacklas med när man driver eget bolag. Det ser oftast väldigt härligt ut här i mitt flöde, vilket det är. Jag älskar mitt jobb men det är många gånger tufft. Ibland känns det som extra tufft för att jag är en kvinna med slöja.
2. Ett samarbete jag är oerhört stolt över. I höst kommer jag vara ambassadör för @mustaschkampen . Bilder på mig i mustasch finns snart att se lite överallt för att uppmärksamma mustaschkampen. Förhoppningsvis lyckas vi få så många som möjligt att stödja kampen mot prostatacancer.
3. Jag gästade Malou Efter Tio och pratade om sorgen efter att ha förlorat min mamma och storebror. Så svårt att prata om det men det var ett fint samtal.
4. Tillsammans med Friends lanserar vi Kunskapsbanken – Mobbningens motsvarighet till 1177.
5. På besök hos mitt förlag. Snart släpps min brödbok😍 det planeras för fullt inför lanseringen!
6. Firar Eid i Norge med NRK. Det var så kul! Håller tummarna att Sverige sänder ett liknande program nästa år.
7. Körkortet! Så svårt att få ihop det just nu med mitt jobb och livspusslet med familj. Men jag kämpar på. Kör så ofta jag kan på kvällarna.
8. Igår lagade jag mat på scen med Nordic Future Food i Kistamässa. Jag lagade framtidens hummus gjord med svenska, kravmärkta råvaror(bilden kom inte med 🙈)
9. Så roligt samarbete som ni kommer att se mer av i höst. Kommer att jobba för fullt med detta nu under en period.
TÄVLING🎉
Tre personer har chansen att vinna en goodiebag med godsaker och merch från @edgyveggie
För att vara med och tävla:
📣Följ @edgyveggie & @zeinaskitchen
📣Tagga 3 kompisar som inte får missa att smaka Edgy Veggies läckra produker.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 17 maj
Nu kan du även hitta Edgy Veggies seitan på Mathem.se 🎉
Jag älskade den! En klar älskvärd favorit ‼️❤️
Sparar receptet direkt . Smaken är säregen och inte som basbousa. Till min glädje var den även mindre socker än den tidigare nämnda efterrätten.
Jag använde kokosmjölk i stället för komjölk. Jättegott! Nästa gång ska jag använda vanlig mjölk. Mjölk har vi aldrig hemma men ska köpa enkom för den här kakan.
Hej, använder man inte mjöl i receptet?
Ingen hit, lite som vetebrödsbiten man hittar i botten på kaffekoppen.