Fattiga semlor

Låt dig inte luras av namnet på dessa semlor. Fattiga är dom minsann inte. Lyxigt goda! Torrt och tråkigt bröd doppat i en smet, stekt i smör och rullat i kardemumma och socker. Fyllt med mandelmassa och grädde. Det hela pudras florsocker. Semlan och fattigare riddare var en DRÖMGOD kombination.
 
4 portioner
2 st ägg
3 dl mjölk
0,5 dl vetemjöl
1 stor baguette
0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
Stekning:
Smör
Smaksättning:
5 msk socker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
Fyllning:
3 dl grädde
50 g mandelmassa
Topping:
Florsocker
 
Gör såhär:
Skär baguetten i skivor, skär lite tjockare skivor till botten och en tunnare skiva som ska vara ett lock till semlan. Blanda sedan ihop smeten. Vispa ägget med hälften av mjölken. Blanda i mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och eventuellt vaniljsocker, vispa lite till.
 
Vänd brödskivorna i msten och låt ligga ismeten i ca 30 sekunder. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Stek sedan bröden ca 2 min på varje sida på medelvärme. Blanda ihop kardemumma och socker, vänd brödskivorna i sockret. Låt brödskivorna svalna.
 
Riv mandelmassan och rör ut med lite mjölk eller grädde tills den mjuknar och blir bredbar. Lägg en klick mandelmassa på en brödskiva, spritsa på grädde, toppa med brödskiva och pudra med florsocker. Servera och njut!

Join the Conversation

  1. Malvina says:

    Jag älskar fattiga riddare och semlor. Det här receptet ska jag spara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close