Ugnsbakad sötpotatis toppad med vispat brynt smör. En enkel men samtidigt mättande rätt som passar lika bra att avnjutas som en hel måltid eller tillbehör vid maten. Variera toppingen fritt efter smak. Jag håller toppingen simpel och njuter av nötig fluffig bryt smör, rostad lök och krasse. Mums!
4 portioner
4 sötpotatisar
Rapsolja till pensling
Vispat brynt smör:
150 g smör
Topping:
Rostad lök eller knaperstekt bacon
Finhackade örter eller krasse
Flingsalt och svartpeppar
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och under värme. Gör ett snitt på potatisarna, lägg på en plåt med folie (kan skippas men du slipper diska plåten när du har folie). Pensla potatisarna med rapsolja. Baka mjuka mitt i ugnen i ca 1 h, tills potatisarna mjuknar. Under tiden kan du förberda smöret.
Lägg smöret i en kastrull eller stekpanna. Smält smöret på medelhög värme under omrörning tills du får en gyllenbrun färg och nötaktig doft. Lägg smöret i en skål och ställ i kylen. Låt kallna helt och stelna. Vispa sedan smöret fluffigt.
Öppna upp potatisen, fyll med brynt smör, toppa med flingsalt, svartpeppar, rostad lök/bacon, örter/krasse och njut! Servera som en lätt lunch eller tillbehör vid maten.
This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.