God vegetarisk mat hela veckan. Rätter som dessutom är schyssta mot plånboken. Om det är någon enkel råvara i recepten som du inte tycker om eller inte har hemma, skippa det bara. Som tex parmesan i risotton, ersätta med riven ost eller kör utan, soltorkad tomat i pirogerna kan du skippa och mängden ägg i rishta funkar strålande att minska. Hoppas att det ska smaka.
Måndag- Risotto med svamp eller lättlagad champinjonsoppa
Tisdag- Smördegspiroger med fetaost och spenat eller fransk morotssoppa
Onsdag- Syriansk/assyrisk rishta (pastarätt med ägg och rostad tagliatelle) eller italiensk tortellini in salsa rosa
Torsdag- Ugnbakade rotfrukter eller rostade kikärtor i salladsblad (kikärtsreceptet har jag tagit fram i samarbete med Kikkoman, om du inte har Ponzu Lemon hemma kan du ersätta den med citron)
Fredag- Etiopisk mesir wat (linsgryta) eller västafrikansk domoda
BAKTIPS!
Schnitzel är en mycket populär rätt i många delar av världen. Inte så konstigt! Av få ingredienser kan du få ihop en riktigt smarrig rätt😍 Servera den frasiga kycklingschnitzeln med en god champinjonsås och potatis👌 Supergott och enkelt! Recept i min profil @zeinaskitchen
TÄVLING🏆
5 personer har chansen att vinna Middagskompassen. Kokboken med läckra, lättlagade och klimatsmarta recept 💚
För att vara med och tävla
🌶Skriv vilken råvara som är din favorit i kommentarerna
🌶Tagga två kompisar och följ @zeinaskitchen
5 slumpmässiga vinnare utses den 19 juni🥳
Lycka till ❤️
Snabb lahmacun gjord på tortillabröd. Supergod köttfärspizza som passar perfekt att bjuda på till vardags eller till fest. Allra godast att avnjutas varm men funkar också strålande att servera kall på buffén❤️
6 portioner
12 st mellanstora tortillabröd
Fyllning
Ca 500 g köttfärs
1 lök (röd eller gul)
1 grön paprika
3 st tomater
1 liten knippe persilja
2 msk paprikapuré (kan ersättas med 2 msk tomatpuré+1 msk paprikapulver)
1 msk tomatpuré
2 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker
Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och tortillabröden fått frasiga kanter.
Finns inget dom gör mig så hungrig och glad som Zeinas kitchen jag
Fina Zeina, du är lite av en idol hos mig! Ibland när jag lagar mat så tänker jag: vad hade Zeina gjort nu? Du är bäst❤