Ugsnrostade rotfrukter som kan serveras vid allt. Man kan variera rotfrukter efter smak och baka sina favoriter.
6 portioner
500 g potatis
3 st morötter
3 st palsternackor
3 st rödbetor
6 st vitlöksklyftor
2 st gula eller röda lökar
1 msk torkad timjan
2 msk olivolja
Örtsalt (kan uteslutas)
Salt & peppar
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Skala och skär grönsakerna i klyftor, lägg på en plåt. Ringla över olivolja, timjan, salt och peppar. Baka mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med önskat tillbehör. Fetaostkrämen HÄR! passar perfekt till rotfrukterna.
Det behövs mer olja än i receptet och snåla inte med saltet. Det var gränsfall att våra rotfrukter var klara. Rödbetorna var hårda så se till att skära dessa i mindre bitar än övriga. Och att vända på rotfrukterna någon gång under tillagningen. Fetaostcremen som receptet länkar till är fantastisk.
Jag förkikar min rotfrukter 4- 7 min innan ,häller av oclåter ånga av lite,sen gör jag som ditt recept.På så sätt vet jag att de blir genomrostadede .Kokar inte löken skall tilläggas.