Goda chow mein nudlar från det kinesiska köket. Enkla att laga och går att variera efter smak. Ha i de grönsaker du tycker om och skippa kycklingen om du vill ha den vegetarisk. En god vardagsrätt som faller de flesta i smaken.
6 portioner chow mein nudlar med kyckling
500 g kycklingfilé
2 finhackade vitlöksklyftor
Ca 1 msk finhackad färsk ingefära
½ purjolök eller 1 rödlök
½ salladskål eller en bit vitkål
2-3 morötter
1 stort broccolihuvud
800 g äggnudlar
Sojasås (se bild nedan för tips på sojasorter):
0,5 dl soja
1 msk ostronsås
3 msk söt soja eller 1,5 msk socker
1,5 tsk sesamolja
TIPS! De flesta grönsaker funkar att tillsättas i nudlarna. Du kan tex ha i sockerärtor, haricotverts, paprika, champinjoner eller minimajs. Välj fritt och mixa efter smak.
Gör såhär:
Koka upp vatten, stäng av plattan och lägg i nudlarna. Låt dom ligga där i ca 5-6 min, de ska vara mjuka med lite tuggmotstånd. Sila av och ställ åt sidan. Hacka grönsakerna, koka broccolin (den ska ha tuggmotstånd) och sila av. Skär kycklingen i bitar. Värm några matskedar olja i en rymlig gryta eller wookpanna, fräs vitlöksklyftan och ingefäran. Vänd i kycklingen och stek under omrörning tills bitarna blir genomstekta. Vänd i grönsakerna och stek under omrörning. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på dina grönsaker. Hit kan du förbereda alla moment och sedan tillaga nudlarna precis innan servering om de ska serveras vid senare tillfälle.
Vänd nudlarna med grönsakerna och stek i ca 2 min. Blanda alla ingredienser till sojasåsen i en skål och blanda sedan såsen med nudlarna. Häll inte i allt på en gång, smaka dig fram så det inte blir för salt. Servera gärna nudlarna direkt.