Frozen cheesecake med blåbär

En lättbakad fryst cheesecake som påminner om glasstårta i konsistensen. Busenkel att baka och kan förberedas i god tid innan servering, den klarar sig fint i frysen upp till en hel månad. Väldigt god och fräsch i smaken!

Ca 10 bitar
Kexbotten:
250 g oreokex (digistivekex funkar också bra)
60 g smör
Fyllning:
600 g färskost (tex philadelphiaost)
3 dl grädde
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Ca 250 g färska blåbär (kan ersättas med andra färska bär)
Garnering:
50 g blåbär

Recept på cheesecake i glas med bär hittar du HÄR!

Gör såhär:
Lägg kexen i en matberedare, häll över smält smör och kör några varv tills kexen blir smulor. Tryck ut smulorna jämnt i botten av en springorm, 24 cm. Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.

Finhacka blåbären. Vispa grädden fluffig, den ska vispas fast. Tillsätt sedan färskost, socker, vaniljsocker och blanda allting ordentligt. Vänd i bären och blanda. Häll fyllningen i springformen över kexbotten.

Täck med plast och låt cheesecaken stelna i frysen i minst 2,5 h. Garnera sedan med bär och servera. Låt gärna cheesecaken stå en stund i rumstemperatur innan servering.

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Zuzanna says:

    Kan man använda frysta blåbär? Familjen och jag älskar varenda recept som vi testat hittills från din blogg!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close