En lättbakad fryst cheesecake som påminner om glasstårta i konsistensen. Busenkel att baka och kan förberedas i god tid innan servering, den klarar sig fint i frysen upp till en hel månad. Väldigt god och fräsch i smaken!
Ca 10 bitar
Kexbotten:
250 g oreokex (digistivekex funkar också bra)
60 g smör
Fyllning:
600 g färskost (tex philadelphiaost)
3 dl grädde
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Ca 250 g färska blåbär (kan ersättas med andra färska bär)
Garnering:
50 g blåbär
Recept på cheesecake i glas med bär hittar du HÄR!
Gör såhär:
Lägg kexen i en matberedare, häll över smält smör och kör några varv tills kexen blir smulor. Tryck ut smulorna jämnt i botten av en springorm, 24 cm. Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.
Finhacka blåbären. Vispa grädden fluffig, den ska vispas fast. Tillsätt sedan färskost, socker, vaniljsocker och blanda allting ordentligt. Vänd i bären och blanda. Häll fyllningen i springformen över kexbotten.
Täck med plast och låt cheesecaken stelna i frysen i minst 2,5 h. Garnera sedan med bär och servera. Låt gärna cheesecaken stå en stund i rumstemperatur innan servering.
Kan man använda frysta blåbär? Familjen och jag älskar varenda recept som vi testat hittills från din blogg!!!