Banoffepaj

Banoffepaj är efterrätten som är en given succé! Söt kola, krispig pajbotten, banan och grädde…. mmm… match made in heaven. Enkel att göra och ingen ugn behövs. Jag toppar min paj med lite jordgubbar och choklad för att bryta av sötman. 

Banoffepaj, ca 10-12 bitar
1 pkt digestivekex (400 gram)
150 gram smör
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
2 bananer
3 dl vispgrädde
Garnering
Mörk choklad
Jordgubbar

Lägg burken med kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten, koka upp och låt småkoka 2-3 timmar. Ju längre den får koka desto tjockare kolasås får du, min fick koka i 2 timmar. Det är viktigt att du fyller på mer vatten hela tiden så burken hålls täckt med vatten, annars kan den explodera. Låt den svalna helt innan du öppnar burken efter koktiden, du kan skölja den under kallt vatten.

Smula kexen, helst i en matberedare. Smält smöret och blanda ordentligt med smulorna. Tryck ut kexen i en form med löstagbar kant, ca 28 cm. Tryck ut degen hårt så den inte smulas när du skär upp kakan sen. Tryck den jämnt över hela formen. Ställ kylen en stund, 15 min eller längre. Bred sedan på kola såsen, lägg över skivade bananer och avsluta sedan med vispad grädde. Pajen är väldigt söt i smaken, ha gärna lite bär och mörk choklad på. Jag hyvlade lite mörk choklad med min osthyvel, strödde det på pajen och dekorerade med jordgubbar.
b720150331_140835-0120150331_141216-01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close