Fisk & Skaldjur/ Potatis/ Röror och guckor

Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis är den perfekta lunchen, lätt att laga och snäll mot plånboken. En festlig vardagsrätt som tilltalar de flesta. Tonfiskröran är riktigt god och passar även att servera som fyllning i baguett. 

Bakad potatis med tonfiskröra, 6 portioner
Tonfiskröra
2 burkar tonfisk i vatten
0,5 rödlök
2 selleristjälkar
1 dl majonäs (du kan minska mängden majonnäs och ersätta det med crèmefracihe om du vill)
2 dl crémefraiche
1 msk dijonsenap
½ citron
Salt
Peppar
Recept på kycklingröra hittar du HÄR!

Gör såhär:
Finhacka sellerin och löken. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen medan du bakar potatisarna.

Potatisarna
Bakad potatis i Micron- recept HÄR!
Bakad potatis i ugn:
6 st bakpotatisar
Värm ugnen till 200°. Tvätta bakpotatisarna och gör sedan ett kryss på toppen eller nagga dem med en gaffel så de inte spricker i ugnen. Baka potatisen mitt i ugnen ca 1 timme. För att se om de är klara kan du sticka en kniv i mitten och känna om de är helt mjuka. Lägg en klick smör & svartpeppar i potatisen innan du lägger på tonfiskröran. Servera gärna med en fräsch sallad eller majskorn.


You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sosso
    27/10/2016 at 14:12

    Hej
    Tack för en bra och inspirerande matblogg . Min son som är kräsen av sig älskade ditt recept på tonfiskröra. Går ofta in och kollar på nya recept.
    Lycka till och trevlig helg!
    Sosso

    • Reply
      Zeina
      27/10/2016 at 21:35

      Hej,
      Tack så jättemycket. Kram på dig och din son 😀

    Leave a Reply