Asien/ Huvudrätt/ Kyckling

Thailändsk röd currygryta

En riktigt god och lättlagad Thailändsk gryta med röd curry, kyckling och koksmjölk. Den går att variera i det oändliga, tillsätt dina favorit grönsaker, ha i scampi eller ät den vegetarisk.

4 portioner

2 st kycklingfilé
2 pkt kokosmjölk
1 pkt bambuskott
1 pkt minimajs
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1-3 msk röd currypasta
3-4 limeblad
Fisksås
Lite socker

Gör såhär:

Skär kycklingen i lagom stora bitar, finhacka vitlöken och låt de konserverade grönsakerna rinna av i en sil.

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i några teskedar currypasta, ju mer du lägger i desto hetare blir din gryta. Tillsätt
vitlöken och kycklingbitarna, stek under omrörning en stund. Häll sedan i kokosmjölken, limebladen, fisksåsen och lite socker. Låt
puttra i 5 min och tillsätt sedan grönsakerna. Låt grytan puttra i ca 10-15 min.

Servera med jasmineris och koriander.

Liknande rätt kan du göra med grön curry och ersätta limebladen med asiatiska basilikablad. Ha då i lite ananas och grönsaker efter smak.
Byt ut kycklingen till räkor om du vill. Vill du ha den vegetarisk kan du ha i champinjoner.

k1k2k3

k4k5k6

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Leta
    22/01/2017 at 15:13

    Hur mkt fisksås ska man ha?

    • Reply
      Zeina
      22/01/2017 at 16:45

      Ca 1-2 tsk brukar vara lagom ❤

  • Reply
    Fatima
    05/09/2019 at 15:34

    Funkar det med torkade limeblad ockaå?

  • Leave a Reply