Mshat- Palestinska blomkålsbiffar

Jag älskar blomkål, särskilt friterad blomkål. Mamma brukade dela blomkål i små buketter, fritera gyllene, pressa citron över och servera i en pitabrödsrulle. I all sin enkelhet så himla gott. Dessa palestinska blomkålsbiffar är ljuvliga och om du är som jag extra förtjust i blomkål kommer du att älska dom. Enkla att göra och supergoda att njuta av med bröd. Biffarna är allra godast nyfriterade och varma men kan avnjutas kalla också. Påminner en aning om libanesisk ejjeh, zucchinibiffar, recept på dom hittar du HÄR!

4 portioner
800 g blomkål
2-3 st salladslökar eller 1 gul lök
Liten knippe persilja
Liten knippe färsk mynta eller 2 tsk torkad mynta
5 st ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk spiskummin
Salt och svartpeppar
Olja till fritering
Serveringsförslag:
Citron att pressa över
Pitabröd
Grönsaker
Turkisk yoghurt

Gör såhär:
Dela blomkålen i två delar och lägg i en gryta med vatten. Koka upp och låt puttra under lock tills blomkålen mjuknar, ca 20 min. Låt inte blomkålen kokas sönder, den ska gärna mjukna men ändå ha lite struktur. Sila av, låt rinna av ordentligt och låt sedan svalna.

Hacka blomkålen fint. Hacka persilja, salladslök och mynta. Blanda sedan ihop blomkål, persilja, salladslök, mynta, ägg och kryddor ordentligt. Vänd i vetemjöl och blanda noga.

Hetta upp olja till 180° i en stekpanna och klicka ner smet med en sked i den heta oljan. Fritera biffarna gyllene och frasiga ca 4-5 min.Låt rinna av på papper och servera sedan.Gärna nyfriterade och varma. Kan även avnjutas kalla.

Join the Conversation

  1. Sofia says:

    Tack för ett jättebra recept! Blomkålsbiffarna var enkla att göra och blev verkligen supergoda – uppskattades av både stora och små härhemma!

  2. Minou says:

    Otroligt goda och lätta att laga. Härhemma älskar vi blomkål. Det är alltid gott
    t o m bara ångat med smör och Herbamare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close