Smarrig lax på plåt med grönsaker

REKLAM I SAMARBETE MED KIKKOMAN

Älskar plåtmat som enkelt sköter sig själv i ugnen.  Denna rätt slänger du snabbt ihop på ett kick. Lax, välj grönsaker efter smak, pensla på marinaden och skjuts in i ugnen! Mina barn gillar bäst när grönsakerna är lite krispiga efter tillagning och därför hackar jag allting grovt. Jag har Kikkoman Ponzu Lemon, Kikkoman Less salt sojasås och lite honung i marinaden. Blir fantastiskt gott. Du kan variera grönsaker efter smak och efter det du har hemma.

6 portioner
800 g laxfile
3 msk Kikkoman Ponzu Lemon (kan ersättas med en skvätt pressad citron)
2 msk Kikkoman Less salt sojasås (eller japansk soja)
2 msk honung eller ljus sirap
Rapsolja eller olivolja att ringla över
Grönsaker:
600 g grönsaker, mixa fritt efter smak, jag valde:
1 zucchini
1 broccolihuvud
100 g coktailtomater
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök

Sås:
2 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
2 tsk Kikkoman Less salt sojasås
3 dl creme fraiche
2 msk finhackad persilja
Serveringsförslag:
Couscous
2 dl couscous
Salt
Vatten (se mängd på förpackning)

Gör såhär:
Skär laxen i 4 stora bitar eller 6 mindre. Hacka alla grönsaker, hakar du grönsaker i grova bitar behåller dom sin krispighet och om du hackar i mindre bitar får du lite mjukare grönsaker efter tillagning. Jag hackar allting grovt. Lägg lax och grönsaker på en plåt. Blanda ihop Ponzu Lemon, soja och honung i en skål.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla lax och grönsakerna med marinaden. Ringla lite olja över och tillaga mitt i ugnen i ca 17 min, tills laxen är färdiglagad. Tid varierar beroende på hur stora bitar laxen.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Häll vattnet över couscousen i en skål eller kastrull. Lägg på ett lock och låt stå (ca 5-7 min). Fluffa till couscousen med en gaffel. Servera lax med grönsaker, couscous och sås. Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close