Smarrig lax på plåt med grönsaker

REKLAM I SAMARBETE MED KIKKOMAN

Älskar plåtmat som enkelt sköter sig själv i ugnen.  Denna rätt slänger du snabbt ihop på ett kick. Lax, välj grönsaker efter smak, pensla på marinaden och skjuts in i ugnen! Mina barn gillar bäst när grönsakerna är lite krispiga efter tillagning och därför hackar jag allting grovt. Jag har Kikkoman Ponzu Lemon, Kikkoman Less salt sojasås och lite honung i marinaden. Blir fantastiskt gott. Du kan variera grönsaker efter smak och efter det du har hemma.

6 portioner
800 g laxfile
3 msk Kikkoman Ponzu Lemon (kan ersättas med en skvätt pressad citron)
2 msk Kikkoman Less salt sojasås (eller japansk soja)
2 msk honung eller ljus sirap
Rapsolja eller olivolja att ringla över
Grönsaker:
600 g grönsaker, mixa fritt efter smak, jag valde:
1 zucchini
1 broccolihuvud
100 g coktailtomater
2 morötter
1 röd paprika
1 gul lök

Sås:
2 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
2 tsk Kikkoman Less salt sojasås
3 dl creme fraiche
2 msk finhackad persilja
Serveringsförslag:
Couscous
2 dl couscous
Salt
Vatten (se mängd på förpackning)

Gör såhär:
Skär laxen i 4 stora bitar eller 6 mindre. Hacka alla grönsaker, hakar du grönsaker i grova bitar behåller dom sin krispighet och om du hackar i mindre bitar får du lite mjukare grönsaker efter tillagning. Jag hackar allting grovt. Lägg lax och grönsaker på en plåt. Blanda ihop Ponzu Lemon, soja och honung i en skål.

Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Pensla lax och grönsakerna med marinaden. Ringla lite olja över och tillaga mitt i ugnen i ca 17 min, tills laxen är färdiglagad. Tid varierar beroende på hur stora bitar laxen.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen.
Häll vattnet över couscousen i en skål eller kastrull. Lägg på ett lock och låt stå (ca 5-7 min). Fluffa till couscousen med en gaffel. Servera lax med grönsaker, couscous och sås. Smaklig måltid!

Join the Conversation

  1. MixyT says:

    Lax är så gott. Hos oss har den blivit helgmat pga de höga laxpriserna. Vi har gått över mer och mer till vegetarisk mat. Bönor och linser är också gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close