Ägg/ Balkan/ Grönsaker/ Paj

Krelan me misri kungulleshka- Albansk grönsakspaj

Saftig albansk grönsakspaj tillagad med majsmjöl. Glutenfri och busenkel att laga. Pajen kan varieras i det oändliga, du kan tex ha i purjolök, spenat, örter, fetaost osv. Urläcker att avnjuta med sallad! Receptet har jag fått från min storasyster Fatoma som hon i sin tur fått från en kollega.

6 portioner
2-3 st fasta zucchini (ca 900 g)
3 st morötter
2 vitlöksklyftor
5 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
3 st ägg
2 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt
1 dl rapsolja
Ca 2 tsk örtsalt eller salt
Smör eller olja till pensling av form
Serveringsförslag:
3 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt
TIPS! Du kan steka zucchinin och morot innan du vänder ner i smeten. Zucchini och morot kan ersättas med hackad spenat och fetaost.

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Smörj en form, ca 28 cm i diameter, med olja eller smör. Riv zucchini och morot på den grova sidan av rivjärnet. Blanda ihop majsmjöl och bakpulver. Tillsätt olja, grädde, yoghurt, ägg, örtsalt och vispa ihop till en smet. Blanda ihop smeten med rivna grönsaker och pressad vitlök.

Lägg i ugnsformen och grädda mitt i ugnen i ca 60 min. Lät pajen svalna en stund innan servering. Servera med sallad eller vitlöksyoghurt.
Vitlöksyoghurt: Blanda ihop yoghurt vitlök och salt.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Anna
    01/10/2020 at 13:32

    Va spännande! Jag som just tagit fram morot och zucchini till middagen men inte visste vad det skulle bli!

  • Reply
    Margareta Sarring
    02/10/2020 at 20:57

    Bra recept, alla dina grönsaks recept är så bra. Jag bakade ungefär det receptet, plus lite tunna bitar av rökt korv, i muffinsplåt, det funkade också bra, blev små söta grönsakspajer.

  • Reply
    Anonym
    08/10/2020 at 19:31

    Provade denna idag men det var tyvärr inte alls vår smak. Smakade inte så mycket, blev mer en slags oidentifierbar massa av allt. Dom lite brända kanterna smakade mest men resten fick vi tyvärr slänga.

  • Leave a Reply