Jerk chicken med goda tillbehör

Kyckling marinerad i en urläcker marinad och sedan grillade på grillen. Det här med karibisk coleslaw och grillad potatis var en magisk kombination. Du kan grilla kycklingen i ugn eller på grillen. Låt kycklingen marineras länge för godast smak.

6-8 portioner
1,5 kg kycklingklubbor
Marinad:
4 st salladslök
6 st vitlöksklyftor
1 röd lök
1 msk riven färsk ingefära
1-3 st scotch bonnet eller habanero (justera hetta efter smak)
1 msk torkad timjan
1 tsk kanel
3/4 dl brun farinsocker
2 krm muskot
1 tsk kryddpeppar
2 tsk salt
2-3 msk soja (tex japansk soja)
2 msk vinäger
Saften från 1 apelsin
Saften från 1 lime
3 msk oliv- eller rapsolja (jag tar olivolja)
Serveringsförslag:
Karibisk coleslaw
Grillad potatis eller coconut rice

Gör såhär:
Hacka salladslök, vitlök, lök och chili grovt. Släng ner i en matberedare eller mixer. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. Mixa tills allting blir ordentligt blandat och du får en fin pasta. Skär 2-3 snitt på kycklingklubborna. Lägg i en påse och häll sedan marinaden över. Blanda allting och låt sedan marineras i kylen i minst 8 timmar, klarar sig i kylen upp till 24 timmar.

Tillaga antingen på grillen eller i ugn.
I ugn: Värm ugnen till 200°. Lägg kycklingen med marinaden på en plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 min.

På grillen: Grilla kycklingklubborna ca 15 min på varje sida, tills de får en fin färg. Pensla på med marinaden som ligger i påsen med jämna mellanrum. Lägg sedan kycklingen på sidorna av gallret där glöden inte är som starkast och låt kycklingen grillas långsamt, gärna under lock, tills den inte är rå i mitten och har en temperatur på 72° (kolla tempen närmast benet). Servera kycklingen med önskat tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close