Krämig tomatsås med pesto rosso

En annorlunda, lättlagad och riktigt god tomatsås. Såsen blir sådär läckert krämig av crème fraîche och extra god av pesto rosso. 
6 portioner
400 g pasta (gärna farfalle eller penne)
5 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag tar 34%)
150 g pesto rosso (pesto gjord med soltorkad tomat)
200 g körsbärstomater
1 röd eller gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
1 tsk cayennepeppar (kan ersättas med paprikapulver för mild sås)
Olivolja till stekning
Salt och peppar
Servering:
Parmesan
Balsamico
Persilja eller basilika till garnering

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, finhacka vitlök, hacka tomaterna i små klyftor. Hetta upp olja och stek lök tills den mjuknar. Vänd i tomat, vitlök, cayennepeppar, oregano, salt och peppar. Stek tomaterna under omrörning i ca 8 min. Viktigt att du steker tomaterna ordentligt för godast smak. Vänd sedan i crème fraiche. Låt såsen puttra utan lock i 15 min. Vänd i pesto, blanda och låt såsen sjuda långsamt i 5-8 min till.

Koka pastan al dente i saltat vatten. Precis innan du silar av pastan tar du 0,5 dl av pastans kokvatten och vänder ner i pestosåsen. Sila pastan och vänd sedan ner pastan i såsen. Toppa med persilja eller basilika. Servera direkt! Riv gärna parmesanost och ringla över balsamico vid servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close