Det här är en god vardagsrätt med det där lilla extra! Lättlagad risonifisk som du lagar på få ingredienser. Risoni är en pastasort formad som små riskorn, perfekt att laga om du inte vet om du ska servera pasta eller ris till kvällens middag.
4 portioner risonifisk
1 purjolök
smör till stekning
3 dl risoni
3 msk finhackad färsk persilja
5 dl hett vatten
finrivet skal och saft från 1 citron
4 torskfiléer, cirka 600 g
olivolja att ringla över
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°, över och undervärme. Skiva purjolöken. Hetta upp en stor klick smör i en stekpanna och stek purjolöken tills den har mjuknat. Rör ner risoni och persilja och stek i ytterligare några minuter. Tillsätt vatten, citronskal och saft, 1,5 tesked salt och 2 kryddmått peppar. Låt sjuda under lock i cirka tio minuter, eller tills risonin har mjuknat och sugit åt sig vätskan.
Krydda fisken med 0,5 tesked salt och 1 kryddmått peppar. Gör fyra gropar i risonin, lägg fisken i groparna och ringla lite olivolja över hela rätten. Ugnsstek mitt i ugnen i 15 minuter, eller tills fisken är genomstekt.
Gott och lättlagat.
Så enkelt att laga och supergott!