Lättlagad och supergod Hawaiiansk rätt med saftiga biffar serverade med ris, stekt ägg och en läcker sås. God vardagsmat med det där lilla extra!
4 portioner
Biffarna:
600 färs av valfri sort (formbar vegofärs funkar alldeles utmärkt)
1 gul lök
3/4 dl ströbröd
1 ägg
1 msk worcestershiresås (japansk soja funkar också bra)
Salt och peppar
Olja till stekning
Såsen:
4 dl vatten
1 dl grädde (valfritt)
3 tsk potatismjöl, vetemjöl eller majsstärkelse (välj fritt)
2 tsk worcestershiresås (japansk soja funkar också bra)
1 liten bit köttbuljong eller en gnutta fond (justera sälta efter smak, kan ersättas med grönsaksbuljong)
Serveringsförslag:
Jasminris
Stekta ägg
Salladslök till garnering
Gör såhär:
Hacka löken till biffarna fint och stek i olja tills den får färg. Blanda sedan ihop löken med alla ingredienser till biffarna. Forma runda biffar, samma form som en hamburgare. Stek ca 5 min på varje sida, tills biffarna är genomstekta. Lägg på ett fat och håll biffarna varma.
I samma stekpanna som du stekte biffarna (skölj inte ur den) lägger du alla ingredienser till såsen och kokar upp under omrörning. Låt såsen puttra i 2-3 min utan lock. Stek ägg och hacka salladslök i strimlor. Servera biffarna med ris, sås och toppa med salladslök.
Jättegott ock lätt att göra
En liten twist på vanlig pannbiff med sås, när man vill göra nåt annorlunda